Aylık Bebek Gelişimi

Bu ay itibari ile bebeğiniz 12 ayını doldurmuş olacak. Bebeğinizin sosyal ve fiziksel gelişimi doğumdan itibaren birçok değişiklik göstermiştir

Aylık Bebek Gelişimi

Bu ay itibari ile bebeğiniz 12 ayını doldurmuş olacak. Bebeğinizin sosyal ve fiziksel gelişimi doğumdan itibaren birçok değişiklik göstermiştir. Artık 1 yaşında olan bebeğinizin uyku saatlerinde ve beslenmesinde de bazı değişimler gözlenebilir. Özellikle etrafa ilgisi daha da artmış durumdadır. Yaşıtlarıyla birlikte oyun oynamak ve zaman geçirmek oldukça hoşlarına gider.

Sizlerle iletişime geçmek için çaba sarf edebilir. Baba, anne ve mama gibi kısa heceleri kelimeleri rahatlıkla söyleyebilir. Ek olarak daha çok vakit geçirdiği oyuncak ve nesnelere kendine özgü isimler takabilir. Sizleri ve etrafındaki kişilerin hareketlerini dikkatli bir şekilde izler ve bunları yapmaya çalışarak taklit edebilir.

12 Aylık Bebek Gelişimi

12 aylık bebeğiniz gündelik hayattaki eylemlerle alakalı ona söylemiş olduğunuz şeyleri anlamaya başlar. Oldukça hareketlenen bebeğiniz ilk yaşını kutlayacağı bu zamanlarda ilk adımlarını atmış olacaktır. Tabi bu durumda her bebekte farklılık göstermekle birlikte bebeklerin ortalama %20’si yaşına girdiği dönemlerde yürümeye başlamakta.

Yürümeye başlayan bebeğiniz için eviniz içinde oluşabilecek istenmeye kazalara karşı önlemler almalısınız. Tutunup kalkmaya çalıştıkları için üstüne düşebilecek eşyaları duvara sabitleyerek başlayabilirsiniz. Sivri köşelere korumalık takabilir ve açılmasını istemediğiniz çekmeceler için engelleyici koyabilirsiniz. Etrafa son derece meraklı bebeğiniz için elektrik prizleri de oldukça tehlike arz edebilir. Bu bölgelere de mutlaka koruyucu kapak takarak önlem alabilirsiniz.

12 Aylık Bebek Boy ve Kilosu

  • 12 ayını doldurmuş kız bebek ortalama boy olarak 73,7 cm ve ortalama kilo olarak 9,5 kg’dır.
  • 12 ayını doldurmuş erkek bebek ortalama 10,5 kg, boy olarak ise ortalama 74 cm’dir.

12 Aylık Bebeğin Beslenmesi

6. aydan itibaren başlamış olduğu ek gıda dönemi ile artık farklı besinleri yiyebilmektedir. Fakat bu ay itibari ile bazı yemeklere karşı tepkili olabilir veya hiç yemek yemek istemeyebilir. Yemek konusundaki inatlaşması eğer doktor kontrolleri sırasında fiziksel gelişimi ile alakalı herhangi bir gerilik yoksa bir süre sevdiği yemekleri yaparak bu geçici dönemi yumuşak bir şekilde atlatabilirsiniz. Bu durumda fazla zorlamadan sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmalısınız. Doktorunuz aksini söylemediği sürece anne sütü almaya devam etmelidir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.