Düşük Nedir? Sebepleri Nelerdir?
Gebelik 20. Haftasından önce herhangi bir nedenle gebeliğin sona ermesine düşük adı verilir.
Gebelik 20. Haftasından önce herhangi bir nedenle gebeliğin sona ermesine düşük adı verilir. Yasal sınırlar içerisinde istek üzerine gebeliğin sonlandırılmasına yasal tahliye, gebeliğin devamına izin vermemesi ve bebekte anomaliler olması da sonlandırılması durumuna ise tıbbi tahliye adı verilir.
Düşük Riskli Gebelikte Ne Yapmalı?
Yeryüzünün canlılara sunduğu kaynaklarından mükemmel olan canlıların faydalanması gerekmektedir. Doğal mekanizmalar canlı oluşumunun her aşamasında ve hayatın her aşamasında tüm canlılar bir sınava tabi olur. Doğal seçim ile bu fizyolojik olan organizmaları bulur ve mükemmel olanlarına yer açmak için kendi yaptığı hataları yok eder. En dar anlamda bakıldığında fizyolojik mekanizmanın biri olarak görülebilir.
Doğal ve en önemli özelliklerinden biri olan en erken dönemler de devreye girmesidir. Büyük boyutlara ulaşılmadan sona erer ve mekanizma daha iyi işler. Bu yüzden gebelikte düşük en sık gebeliğin oluştuğu ilk günlerde oluşur ve henüz adet gecikmesi gibi gebelik belirtileri oluşmadan, ya da gebe olduğunu algılamadan meydana gelir.
Düşük Nasıl Engellenir?
Döllenmiş olan ama düşük riski olan yumurta hücresi yok etmeye çalışır. Bu süreçte bu aşamadan gebeliğin dördüncü haftasına kadar oluşmuş olan gebeliklerin %25’i düşükle sonuçlanır. Bu yüzden HCG hormonu ölçüm yöntemleri ile geliştirildikten sonra bu durumu anlamış bulunuyoruz. Bu aşamada biyolojik olarak gebelik başlamamış olduğundan uygun gebelik tanısı konduğundan gebeliğe kimyasal gebelik adı verilmektedir.