Zayıflama Diyeti

Zayıflama diyeti birçok kilo ile problem yaşayan insanların başlamak isteyip bir türlü başlayamadıkları veya başlayıp kısa bir müddet sonra uygulamayı yarıda bıraktıkları bir programdır. Özellikle diyete başlayıp bir müddet sonra diyeti bırakmak insanları psikolojik açıdan olumsuz etkiliyor.
Diyeti uygularken birçok besini yemeyi kesen kişiler diyeti bıraktıklarında yemedikleri günlerden kat kat daha fazla yiyerek hızlı kilo alımına gidiyorlar. Diyetin yarıda bırakılmasının en önemli sebebi vücuttaki hücrelerin doymasını sağlayamamaktır.
Kişiler kendi kendilerine yaptıkları diyet programlarında bazı besleyici besinleri dahi yemeyi keserler. Buna istinaden vücutta ki hücreler beslenmez ve kişiler sürekli açlık hissi duyarlar. Bu nedenle diyeti bozmaları an meselesidir. Konu doğrultusunda yapılacak ilk şey hangi besinlerin kilo aldırmasına daha yatkınlık verdiği hangilerinin vermediğidir.
Zayıflama Diyeti ‘n de Besinleri İncelemek
Zayıflamanın püf noktası kilo alımına ortam hazırlayan gıdalardan uzak durmaktır. Kilo alımına en çok karbonhidrat yönünden zengin gıdalarla şeker tüketimi ortam hazırlar. Öncelikle kilo vermek isteyen kişiler şekerli ve karbonhidrat yönünden zengin besinleri hayatından çıkararak işe başlamalıdır. Bundan sonra ki aşama daha kolaydır.
Hangi Besinleri Tüketmek Gerekir?
Besin tüketiminde besleyici olan ve kilo alımına olanak vermeyen gıdaların tercih edilmesine önem verilmelidir. Örneğin: Et, balık tüketmek son derece faydalıdır. Önemli olan bu besinlerin nasıl tüketildiği olur. Balık kızartılarak tüketilmemelidir. Buğulamasını yapmak çok daha sağlıklı olduğu gibi kilo aldıran bir besin değildir.
Süt içmek diyet listesine dahil edilebilir. Hatta sütlü kahve sevenler şekersiz kahveleri tercih edebilirler. Günde bir avuç ceviz, fındık gibi kuruyemişleri günlerde sırası ile tüketebilirler. Bir gün ceviz tüketiliyor ise diğer gün fındık tüketilebilir. Her sabah bir adet yumurta ve peynir tüketilmelidir. Peynirin bilindiğinin aksine yağlı peynir olması gerekir.