Sigarayı Kolayca Bırakmak için 5 Öneri

Sigara kullanımının artmasıyla yaygın hale gelen sigara bağımlılığı, çağımızın en büyük sorunu haline gelmiştir.

09.05.2022
648
Sigarayı Kolayca Bırakmak için 5 Öneri

Sigara kullanımının artmasıyla yaygın hale gelen sigara bağımlılığı, çağımızın en büyük sorunu haline gelmiştir. Çünkü sigara bağımlılığı, insan vücudunu baştan aşağı etkisi altına alarak onlarca hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle sigarayı bırakmak için çeşitli yöntemler ve tedavi uygulamaları geliştirilmiştir. Ancak bu tedavi yöntemleri arasında geliştirilen ilaç kullanımı ve medikal teknikler farklı rahatsızlıklara yol açabilecek yan etkilere sahiptir.

1. Abrahamson Metodu ile Tütünü Bırakma

Bepositive sağlıklı yaşam merkezinde uygulanan Abrahamson metodu da sigara bırakma için geliştirilen bir metottur ve herhangi bir ilaç kullanımı gerektirmez. Bu nedenle dünyada Abrahamson metodu tercih eden binlerce insan kalıcı olarak sigara bırakmayı başarabilmişlerdir.

Pek çok uluslararası uzakdoğu yöntemini de içinde barındıran Abrahamson metodunun temelinde bio enerji yatmaktadır. Sigara içen kişinin terapilerle sigaraya olan direnci arttırılarak, sigara bağımlılığını tetikleyen merkez noktaların durdurulmasını hedefler.

Abrahamson metodu ile birlikte sigarayı bırakmak için bireyler, günlük yaşantısında belli başlı değişiklik yapmalıdır. Sigarayı bırakmak konusunda yapılması gereken başlıca değişiklikler ise şu şekildedir:

2. Sigara Tetikleyicilerden Kaçınmak

Sigara bırakmak için hedef belirleyen kişi, sigaradan ve sigara içmeyi hatırlatacak olaylardan uzaklaşmalıdır. Bunun için de yaşadığı alanda sigaraya veya herhangi bir tutuşturucu maddeye yer vermemelidir.   

3. Stresle Başa Çıkmak

Özellikle uzun süre sigara kullanmış bireylerde sigara bırakmak oldukça stresli bir hal alabilir. Günlük hayatta bu stresli durum ile başa çıkabilmek için kişi meditasyon gibi aktiviteler yapabilir. Bunun dışında Abrahomsun metodu kullanılarak da uzun süreli terapilerle de %90 oranında bir başarı elde edilebilir.

4. Fiziksel Olarak Aktif Olmak

Sigarayı bırakmak için günlük hayatta değişiklik yapılması gerekilen bir diğer konu da gün içinde yapılan fiziksel aktiviteyi arttırmaktır. Bu sayede kişi, sigara içmeyi hatırlamayacak ve sağlıklı olma yolunda önemli bir adım atmış olacaktır.

5. Sakız Çiğnemek

Sigarayı bırakmak için yola çıkmış kişi nikotin bağımlılığının yanı sıra sigaradan dolayı dudak bağımlılığı da yaşayabilir. Bu durumlarda kişinin daha çok; sakız, kuruyemiş, sebze ve meyve tüketmesi tavsiye edilir. Bununla birlikte özellikle sigarayı yeni bırakan kişilerde hızlı kilo artışı sorunu ile karşı karşıya kalınabilir. Abrahamson metodu çeşitli terapiler ile, sigarayı bırakan kişilerde görülen kilo alma problemlerine çözüm olarak şeker ve karbonhidrat yeme arzularını da sonlandırır. 

Yukarıda sıralanan yöntemler dışında sigarayı bırakmak için çaba gösteren kişiler; sigarayı hatırlamayı geciktirme, sadece 1 tane demekten vazgeçme ve sigarayı bırakmanın yarattığı faydaları hatırlamayı da ihmal etmemelidir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.