Nora Psikoloji Hizmetleri

Psikoloji, insan zihniyle ilgilenen bir sosyal bilimdir. Kökleri felsefededir ve psikolojinin insan zihni ve davranışının incelenmesi olduğu fikrine dayanır. Psikoloji, dünyadaki üniversitelerde incelenen akademik bir konudur. Psikoloji eğitimi almış kişiler, bireylerin zihinsel sağlık sorunlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için psikoloji terapileriuygular. Bu alanda hizmet veren Nora Psikoloji izmir psikolog aramalarınızda sizlere uzman kadrosuyla online ve yüz yüze terapi hizmeti sunar.
Nora Psikoloji Hizmetleri Nedir?
Ruh sağlığı bozuklukları, bireyin zihinsel işleyişini etkileyen ve genellikle zaman içinde sabit kalan tıbbi ve zihinsel durumlardır. Psikolojik belirtiler arasında anksiyete, stres, depresyon, madde kötüye kullanımı, uykusuzluk ve psikoz sayılabilir. Akıl hastalıklarına yönelik tedaviler fiziksel hastalıklardan farklıdır; bu, psikoloji terapilerinin karmaşıklığından ve bunların bireyin zihinsel durumu üzerindeki etkilerinin doğasından kaynaklanmaktadır.
Ek olarak, psikolojik sorunları olan hastaların iş birliği, iyileşmeleri için psikolojik terapilerden geçmeleri gerektiğinden iyileşmeleri için çok önemlidir. Psikolojik terapiler, konuşma terapisini (psikanaliz olarak da adlandırılır) ve bir doktor veya psikolog tarafından sağlanan konuşma terapisiyle birlikte psikolojik rahatsızlıkların tıbbi tedavisini içerir. Online terapi hizmetleri günümüzde en çok tercih edilen hizmetlerdir.
Nora Psikoloji Hizmetleri Ne İşe Yarar?
Etkili psikoloji terapileri, insan davranışı bilgisinin yanı sıra nöroanatomi ve nörofizyoloji hakkında kapsamlı bilgi gerektirir. Hastanın durumuna göre farklı tedavi yöntemleri kullanılır; bu yöntemler arasında psikoeğitim, bilişsel davranışçı terapi (CBT), motivasyonel teşvikler ve diğerleri yer alır. Bir hastanın teşhisi, ihtiyaçlarına göre kendisi için en uygun tedavi yönteminin seçilmesinde önemli bir rol oynar. Online psikolog sizlere en iyi ve kaliteli hizmetleri sunar.
Psikolojik durumların yanı sıra, her ikisi de anksiyete veya depresyon gibi duygusal bozukluklara neden olabileceğinden, doktorlar fiziksel hastalıkları da konuşma terapisi ile tedavi etmek zorundadır. Psikolojik terapiler yoluyla her iki duruma da aynı anda tedavi ararken, psikolojik sorunları olan fiziksel hastalıkları olan hastalar arasında çatışmalar ortaya çıkabilir.
Nora Psikoloji Hizmetleri Önemi Nedir?
Psikoloji, zihinsel ve sosyal bilimin bir dalıdır. İnsan zihninin ve zihnin bedenle ilişkisinin bilimsel bir çalışmasıdır. Başka bir deyişle, psikoloji düşüncelerimizin, duygularımızın ve davranışlarımızın bilimsel bir çalışmasıdır. Kendimizi anlamamıza, yeni beceriler öğrenmemize ve daha iyi yaşamamıza yardımcı olur.
Psikoloji terapileri, anksiyete, depresyon, madde kötüye kullanımı ve travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) gibi zihinsel sorunları tedavi etmek için kullanılır. Zihinsel sorunlara yönelik tedaviler her zaman etkili değildir; psikologlar hastalarına yardım etmek için farklı yöntemler kullanırlar. Nora psikoloji kaliteli bir hizmet deneyimini sizlere sağlar.
Psikolojik terapiler, anksiyete, depresyon ve TSSB gibi zihinsel sorunları tedavi etmek için kullanılır. Tedaviler arasında bilişsel davranışçı terapi (CBT), farkındalık meditasyonu ve terapötik egzersizler bulunur. CBT, kaygı veya diğer bozukluklara yol açan uyumsuz düşünce kalıplarını değiştirmeye odaklanır.
Nora Psikoloji Hizmetleri Kimlere Hizmetler Sunar?
Hastalar, hastalıklarına katkıda bulunan düşünce kalıplarını nasıl tanımlayacaklarını ve bu düşünceleri daha sağlıklı olanlara nasıl değiştireceklerini öğrenirler. Hastalar ayrıca olumlu düşünme veya hedef belirleme gibi yöntemler uygulayarak duygularını kontrol etmeyi öğrenirler. Başka bir terapi türü, otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar için diyalektik davranışçı terapidir. Diyalektik, aynı fikirde olmayan veya aynı fikirde olan iki kişi arasındaki bir diyalog türüdür. Bu tür terapi, OSB’li çocuklarda sosyal becerileri geliştirmeye odaklanır.
Zihinsel sorunlara yönelik tedaviler her zaman etkili değildir; psikologlar farklı yöntemler kullanırlar: diğerleri arasında tolerans temelli yaklaşımlar, kısmi tepki modeli, dereceli tepki modeli ve edimsel koşullandırma modeli. Tolerans temelli yaklaşım, hastalar nüksetmeyi önlemek için hastanede kalırken düşük seviyelerde psikoaktif madde kullanır.