Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron bitkisinin cilt sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Bu sebeple de çeşitli kozmetik firmaları bu bitkinin olumlu etkilerinden yararlanmak için ürünlerin içeriğinde yer vermektedir.

24.10.2022
102
Kantaron Yağı Nedir?

Son zamanlar adını sıkça duyduğumuz kantaron yağının ne olduğunu ve faydalarını merak ettiyseniz bu yazımız tam da size göre! Kantaron yağı, sarı ve kırmızı kantaron yağı olmak üzere farklı çeşitleri mevcuttur. Bir tür otsu bitki olan kantaron ucu çiçekli dallardan meydana gelmektedir. Kendine has yapraklara sahip olan bu bitki çiçeklerin açtığı yaz aylarında toplanmaktadır. Yerden yaklaşık 5 cm yükseklikten itibaren kesilen kantaron bitkisi kurutularak taze olarak işlenmektedir.

Kantaron bitkisinin cilt sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Bu sebeple de çeşitli kozmetik firmaları bu bitkinin olumlu etkilerinden yararlanmak için ürünlerin içeriğinde yer vermektedir.

Kantaron Yağı Faydaları

  • Kantaron yağı hücre yenilenmesini destekler.
  • Ciltte oluşabilecek yaşlılık belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur.
  • Cildin elastikiyetini (sıkılığını) korur.
  • Cildin nem seviyesini dengeler.
  • Cilde pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırır.

Kantaron yağının cilde sağladığı en büyük faydalardan biri de leke probleminin azalmasına yardımcı olmasıdır. Düzenli olarak kullanıldığında yüz veya vücutta olan yara, yanık ve sivilce izlerini giderilmesini destekler.

Kantaron yağı nasıl kullanılır? Diye soracak olursanız temiz cilde birkaç damla masaj yaparak uygulamanız ve etkili sonuç için düzenli kullanmanız gerekir.

Sizde kantaron yağı ve tüm bakım yağları çeşitlerini Dermokozmetika’da bulabilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz. Siparişinizi oluştururken sepette hediyenizi seçmeyi unutmayın!

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.