Jel Tırnak
Jel tırnaklar, görünümü itibariyle doğa tırnaklara en çok benzeyen yapay tırnaklardır. Jel tırnaklar akrilik tırnaklara benzer, çünkü ikisi de monomer sıvı ve polimer tozunun bir kombinasyonundan yapılmıştır.

Jel tırnaklar, görünümü itibariyle doğa tırnaklara en çok benzeyen yapay tırnaklardır. Jel tırnaklar akrilik tırnaklara benzer, çünkü ikisi de monomer sıvı ve polimer tozunun bir kombinasyonundan yapılmıştır. Monomer sıvısı, uzun polimer iplikler oluşturmak için polimer tozu ile reaksiyona girer. Teller kuruduğunda tırnağa benzeyen sert bir reçine oluşturur. Jel tırnaklar, standart akrilik tırnaklardan farklı olarak, tırnakları daha esnek hale getiren oligomerler olarak bilinen ek kısa zincirli monomerler içerir.
Yapay tırnakların jel versiyonu iki tipi vardır: ışıkla sertleşen ve ışıksız sertleşen jeller. Işıkla sertleşen jel tırnaklar, parmaklarınız yaklaşık iki dakika ultraviyole ışık altında tutularak sertleştirilir. Işıksız jel akrilik tırnaklar, fırçayla veya püskürtülebilen özel bir jel aktivatör uygulanarak sertleştirilir.
Jel tırnaklar standart akrilik tırnaklara çok benzer. Her iki yapay tırnak tipinde de boyayabilir, Fransız manikür veya farklı tırnak tasarımları kullanabilirsiniz. İkisi arasında önemli bir fark olmaksızın uzun veya kısa olarak kullanılabilirler. Her iki yapay tırnak türü de kare, yuvarlak, badem veya stiletto şeklinde törpülenebilir.
Akrilik yerine jel tırnak seçmenin avantajları vardır. Jel tırnakların en büyük avantajı doğal tırnaklarla aynı görünmesidir. Parlak bir görünüme sahip, ince ve esnektirler. Reçineyi yapmak için kullanılan karışım da tamamen kokusuzdur. Tırnakları uygularken ince akrilik tabakası nedeniyle, sık sık doldurulmaları gerekmez.
Jel tırnak uygulaması uzman kişiler tarafından titizlikle yapılmalıdır. Uygulamadan önce tırnaklar uygun şekilde temizlenmeli, çalışma bittikten sonra tırnak etleri nemlendirilmelidir. Jel tırnakların yenilenmesi gerektiğinde veya sadece onları çıkartmak istediğinizde yine bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir. Çünkü sadece uzmanlar doğru solüsyonları ve aletleri kullanarak tırnağınıza zarar vermeden jeli çıkartabilirler.
Jel Tırnak Zararlı Mıdır?
Jel tırnağın yapımı tırnaklar için zararlı değildir ancak çıkarma işleminin hatalı yapılması tırnağa hasar verebilmektedir. Bu nedenle jel tırnağın profesyonel malzemelerle ve uzman kişilerce çıkarılması çok daha doğrudur. Jel tırnağı soymaya veya kazımaya çalışmak altında bulunan kendi tırnağınızın zedelenmesine ve bazı yaraların oluşmasına neden olabilir. Bu yaralar tırnakta bakterilerin birikmesi ve mantarların oluşması için oldukça fazla risk teşkil eder.
M’Aesteticare Güzellik el ayak bakımında uzman ekibiyle en kusursuz jel tırnak tasarımlarını İzmir Mavişehir’deki merkezlerinde sizler için gerçekleştirmektedir. Hayalini kurduğunuz mükemmel tırnaklara sahip olmak istiyorsanız randevu oluşturmak için hemen 05306609242 telefon numarası ile iletişime geçebilirsiniz.