Gül hastalığı nedir

19.03.2021
1.028
Gül hastalığı nedir

Yüz bölgesini etkileyen bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkan gül hastalığı genellikle açık tenli kişilerde ve yoğun stres altında olan kişilerde sıklıkla görülür. Bu rahatsızlık genellikle sivilce ve egzama ile karıştırılmaktadır. Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte doktor kontrolünde antibiyotik haplarla, steroid içeren cilt kremleriyle ve gereken durumlarda ameliyatla gül hastalığının önüne geçilebilmektedir.

Gül hastalığı nedenleri nelerdir

Kişiden kişiye farklılık gösteren nedenler arasında aşırı sıcaklar, deri altında kan damarlarının toplanarak şişmesi, baharatlı yemekler, aşırı alkol tüketimi, stres ve sinüs enfeksiyonu gibi nedenler gül hastalığına sebebiyet verebilmektedir.

Gül hastalığı belirtileri nelerdir

Yüzün ve özellikle göz kapaklarının şişmesi, cildin kırmızı renkte belirli bölgelerde yama görüntüsü, ciltte sürekli bir yanma hissi, gözlerde tahriş ve sulanma, kalın ve tabaka halinde kuruyan cilt hastalık belirtileri arasındadır.

Gül hastalığında özellikte, çene, burun, yanak ve alında kızarıklık, tahriş ve sivilce tarzı bir görünüm hakimdir. Doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri olarak doktor kontrolünde yapacağınız tedaviye destekleyici nitelikte evde uygulayacağınız doğal maske ile de gül hastalığının tedavi sürecini hızlandırabilirsiniz.

Gül hastalığı için yulaf ezmesi maskesi

Malzemeler

2 yemek kaşığı kuru yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı bal

Demlenmiş yeşil çay

Yulaf ezmesi maskenin hazırlanması ve uygulanması

Yulaf ezmesi, yoğurt, elma sirkesi ve balı bir kase içerisinde karıştırarak macun kıvamına gelene kadar yeşil çay(3 yemek kaşığı kadar) ekleyin. Temizlediğiniz yüzünüze yulaf ezmesi maskesini uygulayarak 15 dakika kadar cildinizde bekletin. Ilık su ile maskeyi cildinizden arındırabilirsiniz. Etkili sonuçlar almak için haftada 2 kez maskeyi cildinizde uygulamanız gerekir.

Ayrıca gül hastalığına yardımcı doğal tedavi yöntemlerinde tüketeceğiniz bitkisel çay da hastalığın önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.

Gül hastalığı için doğal zencefil çayı

Malzemeler

Taze zencefil

2 yemek kaşığı çemen tohumu

1 tatlı kaşığı bal

1 litre su

Zencefil  çayının hazırlanması ve tüketimi

Çemen tohumunu bir litre suya ekleyerek 30 dakika kadar kaynatın. Bu arada taze zencefili rendeleyip elekten geçirerek 1 yemek kaşığı kadar suyunu elde edin. Ocaktan aldığınız karışıma ılıdığında zencefil suyu ve balı da ilave ederek karıştırın. Her sabah aç karnına bu karışımdan 1 bardak içmeniz tavsiye edilir. Ayrıca gül hastalığında etkili bir sonuç almak için zencefil çayını 15 gün boyunda tekrar etmeniz faydalı olacaktır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.