Gebelik (Hamilelik) Hesaplaması Nasıl Yapılmalıdır?
Gebe kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren Üç dönemden oluşan bu heyecanlı sürecin ilk 3 aylık dönemde, bebeğin organlarının gelişmesi ile başlamaktadır.

Gebelik
Gebe kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren anne adaylarının kendilerine daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Üç dönemden oluşan bu heyecanlı sürecin ilk 3 aylık dönemde, bebeğin organlarının gelişmesi ile başlamaktadır. İkinci dönemde bu gelişim çok daha hızlı bir şekilde devam etmektedir. Üçüncü ve son dönemde ise bebek normal bir fiziksel görünüme kavuşuyor. Bebeğin gelişimi bu şekilde sürüp giderken, anne adayanında vücudu normal bir doğuma hazırlanıyor.
Gebelik Hesaplaması Nasıl Yapılmalıdır?
Toplamda 40 haftadan oluşan bu süreçte gebelik hesaplama yaparken ay olarak değil hafta olarak ve tüm gebeliğin süresine göre hesaplama yapılır. Çünkü gebeliğin ilk 1 ayı tam olarak 4 haftayı kapsar. Bu nedenle gebelik haftası hesabı yapılırken son adetinizin başladığı ilk gününü belirlenmesi gerekmektedir. Gebeliğin o günden itibaren oluşması nedeni ile belirttiğimiz tüm bu hesaplamalar son adat adet gününüz gör olarak yapılır.
Hafta hafta gebelik Anne Adayının Doğuma Hazırlanması
Hafta hafta gebelik sürecinde maruz kaldıkları değişimler sonrasında anne adaylarının rahat ve sorunsuz gebelik sürecinin geçirilmesi için karamsarlığa kapılmadan psikolojik olarak buna göre hazırlanmalıdır.