Diyabette Nasıl Beslenmek Gerekir?
Bu makalede de diyabette beslenme sayesinde kişiler diyabet hastalığının ilerleme durumunun önlenmesindeki detaylar amaçlanmıştır.

Dünyanın her bölgesinde sıklıkla görülen diyabet hastalığında beslenme önemlidir. Bu makalede de diyabette beslenme sayesinde kişiler diyabet hastalığının ilerleme durumunun önlenmesindeki detaylar amaçlanmıştır. Diyabet rahatsızlığının temeli genetik ve kötü yaşam tarzı seçimi olduğu için çevresel etmenler oldukça etkilidir.
Diyabet Neden Oluşur?
Diyabet rahatsızlığı aslında 2 temel türdedir. Tip 1 diyabet olarak bilinen türü daha çok genetik faktörlerden dolayı oluşur. Kişilerin genetik olarak insülin hormonunu salgılayan metabolizmaları yeterli hormon salgılamaz ya da tamamen salgılamaz. Bu durumda dışarıdan diyabet takviyesi gerekir. Tip 2 diyabette de bu durum sonradan gelişir. Genelde kötü beslenme, hareketsiz yaşam ya da stres gibi faktörler gerekir.
Bazı besinler direkt olarak kan şekerini yükselttiği için bu durumda insülin hormonu oldukça yetersiz kalır. Ne kadar dışarıdan takviye verilse de dengesizlikler diyabet hastalığını çok daha ileri seviyeye götürür. Diyabet hızlıca ilerlediği zaman vücudun diğer bölgelerine de zarar verir. Aynı zamanda diyabet hastalığı ilerledikçe başka hastalıklar da aynı şekilde artışa geçer. Bu anlamda düzgün ve dengeli beslenmek oldukça önemlidir.
Diyabette Beslenme
Diyabet hastalığı olduğu zaman beslenmeye çok daha fazla önem göstermek gerekir. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmek yükselmiş olan kan şekerini düzenlemektedir. Bu hastalıkta uzun süre aç kalmamak önemlidir. Bu nedenle hastaların 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde beslenmesi gerekir. Diyabette beslenme için dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da patates, havuç ya da pirinç gibi glisemik indeksi yüksek olan besinlerden uzak durmaktır. Haftada en az ortalama 2- 3 porsiyon nohut, mercimek ya da kuru fasulye gibi kurubaklagil tüketmek gerekir. Aynı zamanda bol su tüketerek böbrekleri etkin halde tutmak ve hormonları düzenlemek gerekir.